Crema de zahar ars

de Corinuta in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 6556 vizualizari

 

Un desert foarte popular datorita gustului sau deosebit, din oua, zahar, lapte si putina vanilie, cum sa nu fie bun? Poate fi ornat cu frisca si diverse fructe, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit.

Se mixeaza ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se dizolva. Se adauga laptele si se mai mixeaza putin, apoi se toarna in forma de copt si se aseza intr-o tava pe care o umplem cu apa fierbinte. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade vreme de 45 de minute. Dupa 45 de minute, verificam crema cu o scobitoare si daca iese curata, crema este gata. Daca nu, o mai lasam 5-10 minute si verificam din nou.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in tava ceramica se pot aseza, peste zaharul ars, cateva felii de mere peste care presaram putina scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!